Trobada
Es realitza la escenificació des de 1971
Al setembre de l’any 1971, per idea de la Comissió de Festes Majors Patronals d’aquest any, la representació de la troballa de la nostra Patrona es va fer per un grup d’actors amateurs de la localitat amb text escrit per l’historiador Pere Maria Orts i Bosch i que des d’eixe any es realitza ininterrompudament.
El text redactat per Pere Maria Orts i Bosch es va editar el 1972 a València en un opuscle de 28 pàgines amb el títol “Arribada d’una imatge de la Verge a Benidorm”. L’any 1997 el Patronat de Turisme de la Diputació d’Alacant va fer una altra edició. Pere Maria Orts i Bosch trobà en l’arxiu de Simancas la documentació sobre la veritable història de la Verge del Sofratge i posteriorment redactà el text per a la seua escenificació.
Els actors són membres de la Barqueta.
Dels primers 26 actors, es passa en l’actualitat a quasi 70 entre majors i xiquets.

Declaradas Fiesta de Interés Turístico Autonómico en 2015
Pere Maria Orts va demanar a José Vives, president de la Barqueta, que fera el paper del seu avantpassat, Antonio , propietari del llaüt. José va fer aquest paper des de 1971 fins a 1988 i el seu fill Antonio ho fa des de 1988.
L’afluència de benidormers i visitants va créixer ininterrompudament al llarg dels anys i una conseqüència del seu èxit va ser que en 2009 aquesta escenificació de l’arribada de la Mare de Déu fora declarada Festa d’Interés Turístic Provincial per la Generalitat Valenciana. Posteriorment, en 2015 es va declarar Festa d’Interés Turístic Autonòmic.
L’any passat 2023, a causa de la gran afluència de públic, la Comissió de Festes, accepta dues peticions ja antigues de la Barqueta i les duu a terme. Instal·len pantalles al parc d’Elx perquè més gent puga veure la troballa en directe i un ensordidor bombardeig de focs quan apareix la Verge.
En Noviembre se celebra la escenificación
L’escenificació se celebra el mes de novembre, però com l’arribada de la imatge es va produir el mes de març (16-03-1740), eixe dia es commemora l’esdeveniment amb una processó en la qual es porta una imatge de la Verge des de la seu de la Barqueta fins al Passeig Colón, a l’inici de la platja de Ponent. És el lloc on, segons la tradició, es va remolcar el llondro que la portava a la seua popa i els xiquets van trobar la imatge intacta entre les cendres.
El so de la Troballa era ja antic, es sentia malament i davant la impossibilitat de gravar-lo de nou, s’optà per remasteritzar-ho i netejar-ho. Treball fet.
La troballa portava vint anys amb la intenció de tapar el mur del parc amb un gran mural que representara més cases, mural elaborat per Ribes Sogorb, per a donar més profunditat.